Online Trade Fair Sale - 25% korting op webhops producten & 15% korting op trainingen - GRATIS LLX kit bij bestellingen van € 350+

Veilig betalen met Ideal, PayPal, Creditcard en Mr Cash

Vóór 15:30 besteld, dezelfde dag verzonden

Lash eXtend lijmspecial

De wimperindustrie groeit en ontwikkelt zich. Hetzelfde gebeurt met onze kennis van de producten en hoe we het meest optimale resultaat halen voor onze klanten. Luchtvochtigheid is een onderdeel bij het plaatsen van wimperextensions dat over het algemeen verkeerd begrepen wordt. Stylisten vragen zich daarom af hoe ze hun lijm moeten bewaren of wat ze hun klanten moeten vertellen als het aankomt op nazorg.

Lash eXtreme Bond wimperextensions lijm

Luchtvochtigheid en vocht. Is het goed, slecht of noodzakelijk? Of misschien alle drie?

In gecontroleerde hoeveelheden kan vochtigheid een essentiële rol vervullen bij het plaatsen van de wimperextensions en ervoor zorgen dat de lijm goed zijn werk doet. Teveel vocht kan ervoor zorgen dat dingen scheeflopen!

Vochtigheid op de werkplek

Hier draait het om: Cyanoacrylaat wordt hard/gaat zetten in combinatie met vocht. Teveel vocht tijdens de plaatsing kan ervoor zorgen dat de lijm klonterig of ineens hard wordt, terwijl een gecontroleerde luchtvochtigheid in de behandelruimte helpt bij de snellere aanhechting op de natuurlijke wimper.

Luchtbevochtigers (of ontvochtigers in extreem vochtige klimaten) zijn belangrijke hulpmiddelen om je werkplek optimaal te laten zijn. Je behandelruimte moet een relatieve vochtigheidsgraad (RH) hebben van circa 45-55 procent voor de Lash eXtend lijmen. Hogere waarden kunnen de werking van de lijm versnellen wat aanhechtingsproblemen kan veroorzaken bijvoorbeeld de Lash eXtend Lijm is bij normaal gebruik bij twee seconden droog maar bij een te hoge vochtigheid wordt dat 1 seconde of minder. Dat is waarschijnlijk te weinig tijd om de extension te plaatsen op de natuurlijke wimper. Andersom kan een te droge ruimte ertoe leiden dat de wimpers aan elkaar plakken. Je luchtvochtigheid op orde hebben maakt dat de lijm zijn werk doet op het niveau en de snelheid zoals je die graag ziet. Je hebt het gekocht met bepaalde specificaties, je wil tenslotte wel waar voor je geld.

Vochtigheid op nieuwe extensions

Jarenlang dachten we dat we welk vocht dan ook moesten vermijden tot 48 uur na de plaatsing van extensions. Nu weten we dat lijm juist vocht nodig heeft om goed uit te harden. Zonder vocht zouden de extensions niet goed uitharden. De sleutel is om het vocht te beheersen.

Vroeger waren er geen dingen zoals Lash misters of vernevelaars om het hardingsproces beheerst mee af te dwingen. Dit betekende echter niet dat vocht niet de lijm hard liet worden. In de tijd van toen vermeden dames de douche, sauna’s en zweten voor 48 uur omdat dit meteen teveel vocht voor de lijm was voor de pasgeplaatste extensions. Het nat worden (in de douche, het zwembad of de sportschool) veroorzaakt een soort schok op de aanhechting. De schok, of het plots hard worden van de lijm gebeurt wanneer er teveel vocht bij de nog natte lijm komt. Een neveneffect dat “blooming” heet kan ook optreden. Er verschijnt dan een witgrijs stofachtig goedje op de wimpers. In de salons van vroeger werd er de klanten gezegd om 48 uur te wachten. Dit was toen nog een langzame beheerste manier om de lijm langzaam uit te laten harden en in contact te laten komen met het vocht in de lucht. Op deze manier werden de extensions niet te vroeg blootgesteld aan een te grote hoeveelheid vocht en konden zo langzaam laag voor laag uitharden om een heel sterke hechting te krijgen.

Nadelen van niet douchen, zwemmen of sporten voor 48 uur zijn:

Vocht in je voordeel gebruiken

We begrijpen nu dat vocht nodig is om de lijm op een beheerste manier uit te laten harden en dat teveel vocht in het begin schadelijk is voor de aanhechting. Nu hebben we het antwoord op de vraag hoe we het uithardingsproces kunnen afdwingen terwijl de aanhechting niet verzwakt. Zo is het niet nodig om de wimpers tot 48 uur lang na plaatsing droog te houden.

Lash misters zijn nu verkrijgbaar als gereedschap om het plaatsen van de extensions mee af te ronden. Deze misters zijn gevuld met waterdruppels die verspreid worden als een zeer fijne waterdamp over de pasgeplaatste extensions. Het doel is niet om de wimpers nat te maken of de lijm plotseling te laten uitharden maar om een geringe hoeveelheid vocht rondom de werkplek te verspreiden zodat de aanhechting het vocht kan opnemen dat “het nodig heeft” om volledig uit te harden. De aanhechting neemt het vocht laag voor laag op als een spons. Omdat de lijm laag voor laag uithard, kunnen we rustig de buitenste middenschil van de aanhechting drogen binnen dertig seconden door de mister te gebruiken. Het doel is om dezelfde hoeveelheid beheerst vocht te geven binnen 30 seconden als dat de wimpers in 48 uur zouden krijgen waar er gezegd is dat ze droog gehouden moeten worden.

Lash eXtend Lash Mister

Het uitharden van de lijm voordat de klanten uit de stoel klimmen maakt dat:

Vochtigheid en lijm bewaren

Er zijn twee hoofdfactoren die bijdragen aan de afbraak van de de lijm: hitte en vocht. Wimperlijm staat graag op een koele, droge, liefst donkere plaats. Veel stylisten is aanbevolen om de lijm in de koelkast te bewaren, maar dit is een linke gewoonte omdat het de integriteit van het flesje kan aantasten en wel om de volgende reden. Nieuwe wimperlijm werkt als een spons, het neemt vocht op uit de omgeving zodat het uit kan harden. Altijd wanneer je het flesje wimperlijm opent krijgt het de kans om een klein beetje vocht op te nemen in het flesje. Als dit flesje dan in de koelkast wordt gezet en er weer uitgehaald wordt kan er condens vormen op zowel de binnen als buitenkant van het flesje waardoor je lijm al kan bederven lang voordat de uiterste houdbaarheidsdatum is bereikt.

Wimperlijm kan in de vriezer of koelkast worden gezet zolang het flesje ONGEOPEND is. Eenmaal geopend, moet het altijd op kamertemperatuur blijven om condensvorming te voorkomen. Alle Lash eXtreme Bond lijmen kunnen in de vriezer worden gezet tot twaalf maanden voor gebruik als ze niet direct gebruikt worden. Eenmaal klaar voor gebruik laat het flesje dan 24 uur lang ontdooien op kamertemperatuur voor het te openen

Om je wimperlijm goed te houden tot de laatste druppel: